HomeNew BooksBooks on SaleProjectsContact

Elite Webmail

»

About Elite

»

President&Owner

»

Executive Staff

»

Editorial Staff

»

Departments

»

Press Room

»

Art Gallery

»

Guestbook »

Links

»

Weekly Poll

How do you like our new books?

Excellent
Very Good
Good
Normal
ELITE SHTEPI BOTUESE
Rruga e Elbasanit, 9E
P. O. Box: 8293
Tirana, Albania
Tel:+355 4 374 747
Fax:+44 870 124 2094
Cel:+355 68 2121 711
E-mail: [email protected]

donate

EXEKUTIVE STAFF
Click to Enlarge Natasha Nasi, Chief of Staff & Foreign Right Manager

Natasha Nasi, Shefe Administrate & Foreign Right Manager. Lindi në vitin 1947. Është ekonomiste me eksperiencë shumëvjeçare. Karrierën e saj e ka nisur si nëpunëse banke, pastaj ka punuar për një kohë relativisht të gjatë si ekonomiste pranë Drejtorisë së Përgjithshme tëTurizmit në Tiranë. Gjatë viteve '80 ka punuar pranë Agjencisë së Turizmit Shqiptar, ndërsa në vitet '90 e në vazhdim pranë Institutit të Studimeve Arkeologjike Tiranë. Aktualisht kryen detyrën si Shefe Administrate & Foreign Right Manager pranë Shtëpisë Botuese Elite Tiranë, duke përballuar me sukses mjaft detyra që kanë të bëjnë me dinamikën dhe veprimtarinë e saj të përditshme, evidencimin, administrimin e përgjithshëm dhe trajtimin e problemeve finaciare, shpërndarjen dhe shitjen e librit, lidhjen dhe ndjekjen e kontratave për respektimin e të drejtave të autorit brenda e jashtë vendit, si dhe krijimin e një atmosfere mirëbesimi me autorë e bashkëpunëtorë të rinj me qëllim për ta zgjeruar më tej veprimtarinë botuese në të ardhmen. .

Top
Click to Enlarge Gentjana Halo, Senior Manager for Project Albanian Diaspora – Canadian Section

Gentjana Halo, Menaxhere Kryesore për Projektin Diaspora Shqiptare – Seksioni i Kanadasë – është e interesuar për të grumbulluar të dhëna të ndryshme për zbatimin e Projektit: “Komuniteti Shqiptaro-Kanadez në Ontario – Quebec, si dhe Provincat e tjera deri në British Columbia (Vancouver)”, duke shfrytëzuar burime arkivore zyrtare, sikurse janë: Agjensia Kombtare e Statistikave (Canadian Statistics), Libraria Kombëtare dhe Arkivi i Shtetit (Library and Archives Canada), si dhe bibliotekat publike, institucionet e ndryshme fetare apo organizma e shoqata social-kulturore që veprojnë në gjirin e Komunitetit Shqiptaro Kanadez. Në të njëjtën kohë, edhe kontaktet e drejtëpërdrejta me Komunitetin Shqiptaro-Kanadez, si dhe familjarët e të afërmit e tyre në Shqipëri, takimet dhe bisedat konfidenciale me individë të veçantë të moshave e niveleve të ndryshme, frekuentimi i mjediseve e lokaleve ku ata jetojnë, punojnë dhe zhvillojnë biznesin e tyre në Kanada, apo i vendeve ku ata organizojnë manifestime ose veprimtari të ndryshme social-kulturore, përbëjnë gjithashtu një burim të rëndsishëm për sigurimin e të dhënave shumë të nevojshme për botimin e këtij libri me vlera mbarëkombëtare. Gjithsecili që disponon të dhëna me interes për historinë e Shqiptarëve të Kanadasë, veçanërisht për emigrantët e parë shqiptarë në Kanada, si: emra konkret, nëse dihen, qytetet ku u vendosën, numri i tyre, trevat shqiptare nga vinin, etj, janë të lutur që t’i dërgojnë në Via E-mail: [email protected]; [email protected]; ose me postë në adresën: Shtëpia Botuese Elite, P. O. Box: 8293, Tiranë, Albania.

Top
Click to Enlarge Jolanda Cmeta, Press Secretary & Literary Corrector

Jolanda Cmeta, Sekretare për Shtypin & Korrektore Letrare. Lindi në vitin 1978. Ka mbaruar studimet e larta në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja në Universitetin e Tiranës dhe është diplomuar Specialiste e Gjuhës dhe Letërsisë Italiane. Ka njohuri shumë të mira edhe për gjuhën letrare shqipe, gjë që është rezultat i punës së saj këmbëngulëse si dhe prirjeve letrare. Është autore e një vëllimi me poezi që e ka paraqitur për botim pranë Shtëpisë Botuese Elite. Gjatë viteve 1998-2000 ka bashkëpunuar me Shtëpinë Botuese Elite, duke kryer detyrën si koordinatore për lidhjen e kontratave dhe korrektore letrare. Ndërmjet veprave të korrektuara prej saj, mund të përmenden: Ndërgjegjja e Zenos, shkruar nga Italo Svevo, botuar nga Newton Compton Editori, Romë; Leksione të Shkencës së Financave, shkruar nga Mario Leccisotti, botuar nga G. Giappichelli Editore,Torino; Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Konektikat, përgatitur për botim nga Shtëpia Botuese Elite. Aktualisht vazhdon të punojë si bashkëpunëtore e jashtme e Shtëpisë Botuese Elite, duke u angazhuar në përkthimin e disa autorëve të mirënjohur italianë, si Alba Decespedes, Elsa Morante, etj. Zotëron gjuhët e huaja: italisht dhe anglisht; komunikon edhe në frëngjisht.

Top
Click to Enlarge Alketa Zazo, Translator & Editor

Alketa Zazo, Përkthyese & Redaktore. Ka lindur në Tiranë në vitin 1973. Ka mbaruar studimet e larta në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Tiranës dhe është diplomuar Mjeke e Përgjithshme. Aktualisht vazhdon studimet pasuniversitare për Administratë Publike. E apasionuar pas letërsisë, psikologjisë së fëmijëve dhe gjuhëve të huaja - njohëse shumë e mirë e Anglishtes, Italishtes dhe Frëngjishtes. Ka punuar për Degën Shqiptare të Bordit Ndërkombëtar të Librave për Fëmijë dhe të Rinj (International Board on Books for children and Young People) për 7 vjet me radhë duke përkthyer vazhdimisht pjesë artistike nga më të njohurat të letërsisë botërore për fëmijë, të cilat janë botuar në gazetën dhe revistën me të njëjtin emër: "Sirena e Vogël". Gjithashtu ka shkruar disa artikuj në revistën për të rinj "Bota Ime" si dhe në gazeta e buletine të ndryshëm që lidhen me mjekësinë apo të drejtat e fëmijëve. Ka qenë gjithmonë e interesuar për të përsosur aftësitë e saj në gjuhët e huaja, ka përkthyer për aktivitete të ndryshme ndërkombëtare që në vitet e studimit. Ka përkthyer materiale të ndrsyshme për Televizionin CNN gjatë 5 muajve të Krizës Kosovare të vitit 1999. Ka ndihmuar për të përkthyer dhe redaktuar materialet e disa dokumentarëve për Shqipërinë, prodhime të Offramp Film Inc. New York, Zyrës Qëndrore të UNICEF-it në New York si dhe Televizionit Francez TV5. Që prej katër vjetësh punon në Zyrën e UNICEF-it në Tiranë si përgjegjëse për programet e Shëndetit të të Rinjve, por gjithmonë gjen kohë për t'u marrë me pasionin e saj të vjetër: përkthimin letrar. Në dy-tre vitet e fundit ka bashkëpunuar me Shtëpinë Botuese Elite Tiranë, duke u angazhuar herë pas here për përkthimin dhe redaktimin e disa teksteve e materialeve në Gjuhën Angleze. Aktualisht po punon për përkthimin në Gjuhën Shqipe të librit "Monika Levinski".

Top
Home| New Books | Books on Sale | Projects | Contact
All Rights Reserved 2004. www.elitelibri.com Designed by Saimir Nasi